Sayfalar

15 Şubat 2011 Salı

öyle bir insan


şimdi bizim derslerimiz seçiliyor. bir arkadaşımız var. iki arkadaşına da iyilik yapıyor. çünkü o iyi biri. aslında pek iyi değildir her zaman. bakışlarıyla özellikle insanları yok eder. melek görünümlü de değildir. sözü nettir. ağzındakini gevelemeden sana söyler. empati gücü çok yüksektir. bu yüzden karşısındakinin enerjisini (!) karşısındakinden önce anlayıp ona göre nasıl davranacağına, ne diyeceğine karar verir. zekidir. şefkatlidir. iyidir. insandır. ama bunlar onu melek yapmaz. çok iyi bir insan diyemeyiz ona. gereksiz duygusallıkları yoktur çünkü. belki de en çok bu yüzden onu önemseriz.

beynini sever. zekayı sever. kalbini kimse görmeden sever. bu yüzden yücedir (!) onu tanıyanlar için. ilk başta çok soğuk görünür. sevmediği ortamda çok konuşmaz ve bulunduğu yere tahammül edemiyorsa bunu gösterir veya zaten o insanlarla bir daha aynı ortamda bulunmaz. sabırlıdır. insanları dinler onları idare etmeyi sever. uç noktalarda bulunmaz. düşüncelerinde uçurumlarda gezinmez. terazidir. terazi gibi işler. iki kefeyi eşit şekilde ölçmeye çalışır. zıtlıklara da eşit şekilde yaklaşmaya çalışır. karşısındakine ne kadar yakın olursa olsun haklı ya da haksızı iyi ayırt eder. çünkü insanların durumlara göre davranışlarını ve kendilerini haklı çıkarma isteklerini, kendi akıl terazisinde iyice tartarak yorumlamaya çalışır. samimidir. yapmacıklıktan eser yoktur yüzünde ve sözlerinde. kendiyle problemi olmayan insan onunla anlaşır. aslında çoğu insan onunla anlaşır.

insanları eleştirir. herkesi eleştirir. kendini de eleştirir. sonra ne eksik ne tam karar verilir. insan psikolojisinden anlar. çok iyi anlar. özellikle pis kötü bir huyu yoktur. sinir olabilecek zamanlarda ona çok sinirsin dersin, o da evet öyleyim der. sonra geçer.

dediği bir şey olur. kesin derse olur. onu hissettiyse olur. rüyasında gördüyse de olur. dediğim gibi, bir kişi yerine, çok tanımasa bile yüzünden, ifadelerinden ve birkaç sözünden, onu tanımış gibi, kendini onun yerine koyabilir. ve bu o kişinin kararı kadar onun söylediklerinde etkilidir. hele tanıdığı insanları bir saniyelik göz açıp kapaması, göz kısmasından bile anlamaya çalışır. tam anlamasa da bir şey olduğunu anlar.

ailesine çok düşkündür. aile onun için çok önemlidir. anne baba.

komiktir. komik. yorumları, ciddi bir şekilde yaptığı zeka cümlelerinin içindeki kişisel anlatımı insanları gülmekten gebertebilir. tanıdıklarına karşı "yapmam etmem"leri vardır. önce "yapmam etmem" diyen sonra "yapan eden" cinstendir. itirazın arkasından gelen bir kabul ediş vardır. ama bunu önemsiz konularda kullanır. ciddi ve net konularda kabul edişi kolay değişmez. karar vermekte zorlanır ama karar verdikten sonra kararından öyle hemen dönmez. karar verirken de önem verdiği insanlardan fikir almayı sever. kendi yaptığının ne olduğunun, başarılı veya başarısızlığının bilincindedir. bu yüzden başkasına yapabildiğini kendine de yapar: kendine dışarıdan bakmayı bilir. hayattan beklentileri vardır amaçsız değildir ancak her şeyin zamanını bekler. zamanı gelince bir şeylerin kendiliğinden gelişeceğine inanır. insanlarla ve kendiyle problemi yoktur. sabır ve suküt içinde yaşantısına şükreder. annesi babası arkadaşları ve anılbebüşcan.com'la mutludur.

okulu sevmez. nefret eder ama sorumluluklarının bilincindedir. has bir inek olmadığı gibi tembel ve umursamaz da değildir. kendi kendine işkence çektirip derslere çalışmamak için bütün kaçış yollarını arar. ama sonunda çalışır. bir ineğin derslere olan hayranlığı ve öneminden uzak, ders notlarını eleştirel ve üstten bakan bir şekilde kabul eder.

teması sevmez. hayvanları sevmez. tutarsızlıkları sevmez. kolay beğenmez. kolaya kaçmaz. insanın insan beyniyle davranmasını ister. çözmeyi sever. gizemi sever.

genel hali sakin ve soğuk görünür. içinde heyecanlansa da belli etmez. onu tanıyan duruma göre onun ne hissettiğini anlar. hislerini belli etmez. kendini dinletir. önemli konularda boş ve gereksiz noktalara takılıp konuyu geçiştirmez. ince noktaları bulup yakalamak sorgulamak çözmek ister.

o paşadır. öyle bir insandır.

iyi dosttur.

1 yorum:

  1. söz yok. her sosyal ağda söz yok derim buna ben. teşekkürlerimi eder dururum, söz yok derim, mutlanırım falan filan.

    YanıtlaSil