Sayfalar

1 Kasım 2011 Salı

her şey insanlık için

kendimi başka türlü anlatamazdım:

1.reklamı seviyorlar. ama bunu sevdiklerinin farkında değiller. reklamlarını öyle içselleştirmişler ki, -şimdi reklamlar- demiyorlar, ön hazırlık yok, hep reklammış gibi yaşıyorlar.
2.dinsel konular psikolojilerini bozmuş. allah'ın aradığı gerçek insanlar olduklarına inanıyorlar, adalet dediklerinde iş bitiyor. vicdanınız sızlamaz mı, biz haksızın yanındayız, biz adalet istiyoruz gibi cümleleri var. insan ister istemez bir an durup düşünüp kızarabilir. ancak bir zaman geçtikten sonra kendilerinin kendilerine de sıkıcı geleceği belli.
3.kendilerini kandırıyorlar. tüm çalışmaları insanlık adına bir şeyler elde etme isteği barındırıyor ya, bu işte vah ki ne vah demeye yeter. insanı küçültüyorlar, istedikçe isteyen aç bir konuma getiriyorlar, geçmişiyle barışık olmayan zalime karşı zalimleşmiş bir yaratık haline getiriyorlar. insan istiyor, yürüyecek toprak, konuşacak dil, üstüne geçirecek gelenek, yaşayacak kültür istiyor. onlar bu isteklerin peşinde koşmayı yeterli buluyorlar. 
4.hepsi değişik hayatların içinden kopup gelmiş. kendi hayatlarını kurmaya çalıştıkları yalan. başkaları için varlar. hepsi memnun etme peşinde. malzeme toplama peşinde.

niye biraz şu şarkıyı dinleyip kendilerine gelmiyorlar:

http://www.youtube.com/watch?v=dEt1H9hkHvE

ama hayır ne şarkısı, çalışmak lazım. bir çalışalım, hep çalışalım, sonra yine çalışalım, gezerken de çalışalım, -hayır biz böyle mutluyuz çünkü dünyayı da düşünüyoruz ve farkında olmadan kurtarıyoruz insanları. taşları da düşünüyoruz, denizi de, karıncayı da, ağaçları da. biz düşünürken çalışıyoruz naber. senin gibi bu şarkıyı dinleyip uyumuyoruz. sen uyuduğun için dünyayı öldürüyorsun. sana dünya küçücük. bakış açını değiştirmezsen rüyalarına tıkılıp kalacaksın. sana acıyoruz, bir şey değil sen ölünce insanlığa yazık olacak. biz seni eleştiriyoruz sen de bizi eleştir istiyoruz. biliyor musun, biz hiç korkmayız ve eleştiriyi çok severiz. biz isimlere saygısızlık ederiz, -insanlığa değil-, biz özgürlük söz konusu olduğunda yarış içine gireriz, biz sosyal sorumluluklarımızı unutmayız. biz önce kendi haklarımız, sonra insanlık içiniz! iyiliğin zalimliği, kötülüğün çekincesi bizden uzak dursun!

ne demiş fakir kral:

kutsal kitaptan devşirme
pılı pırtıyla örtüyorum
şeytanı oynarken
evliya gibi gösteriyorum kendimi.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder